Over Mike

Een reactie plaatsen

Journalist word je niet, maar bén je.

Een lijfspreuk die Mike Muller (20) op het lijf lijkt te zijn geschreven. Als zestienjarige werd Mike verslaggever en fotograaf voor de Wieringer Courant en Wieringermeerbode en versloeg hij veel regionaal nieuws in de Kop van Noord-Holland. Daarvoor was hij al actief in de wereld van het harde en zachte nieuws. Van brandjes maakte hij foto’s, stuurde die op naar redacties en kreeg daardoor vanzelf opdrachten. Ook ‘zachte’ nieuwsonderwerpen, zoals een sfeerfoto van toevallige passanten, maakte hij met veel plezier.

Toen Mike drie jaren oud was, hebben zijn ouders het krantenabonnement op doktersadvies opgezegd, iets wat hij de arts (gekscherend) nog steeds kwalijk neemt. Zijn grote nieuwsgierigheid naar alles en iedereen heeft hem van jongs af aan geschikt gemaakt voor de journalistieke wereld. Met vallen en opstaan maakte hij verslagen en verhalen, waarbij vooral de ‘ persoonlijke en aansprekende’ schrijfstijl opvalt. “Het verhaal achter ieder mens wekt mijn interesse”, is zijn credo. Van dokter tot visserman, het is de kunst om de mooiste -meest persoonlijke aspecten- uit ieder mens te kunnen halen.

Op dit blog wil Mike de meest persoonlijke verhalen belichten. Verhalen over geschiedenis, oude ambachten en hard werkende vaklui: iedereen kan zo zijn verhaal kwijt. Want verdwijnende beroepen verdienen de aandacht van een groot publiek!

Plaats een reactie